5 fenomenalnih razloga za posjetiti Daleki Istok Rusije
15 travnja, 2021
Ruski jezik i kultura - Ruski jezik online

1. Pogledati najcool rijeku u svijetu

Rijeka Amur je uistinu fenomenalna. Veći dio rijeke se nalazi u Habarovskom kraju u Rusiji a sav Amur se proteže na gotovo 3 tisuće km. Ova rijeka je granica između Rusije i Kine, a jedan dio proteže se čak i u Mongoliji. U Kini Amur zovu Heilongjiang, što znači “Rijeka crnog zmaja”. Tako se zove i cijela kineska provincija.
U Amuru žive različite vrste zanimljivih riba, kojih ovdje ima više nego u bilo kojoj drugoj rijeci u Rusiji. Prema različitim izvorima, postoji između 108 i 139 vrsta, među kojima ima vrsta i sjevernih i tropskih voda. Po raznolikosti riba, Amur se nalazi na drugom mjestu. Ispred njega je samo Mississippi. Ali za nas je on broj jedan. :)

Amur - Ruski jezik i kultura online

Fotografija: @fotokolbin / Izvor: Instagram

 

2. Istražiti kraj svijeta i najveći otok u Rusiji

Sahalin je moćan lijek za umor od civilizacije i ritma velikog grada. Ostavi svoj smartphone u hotelu. Otvori oči širom i pogledaj oko sebe – šume, rtovi, brda, planine, tajanstveni svjetionici izgubljeni u magli, nejasni obrisi Zemlje izlazećeg sunca i beskrajni valovi. Kraj svijeta je pred tobom. Tu prestaju granice i započinje sloboda.

Sakhalin - Rusija - Ruski jezik i kultura - Bukvaschool.hr - Škola ruskog jezika

Fotografija: @oktagon / Izvor: Instagram

 

3. Diviti se zemlji vulkana

Otprilike 29 vulkana na Kamčatki su vrlo budni. Stoga je iz sigurnosnih razloga najbolje planinariti s iskusnim lokalnim vodičem. Pa, ako želiš vidjeti još nešto osim tih nevjerojatnih planina koje dišu vatru, odvoji vrijeme i posjeti dolinu gejzira. Ovo je jedino mjesto na Euroazijskom kontinentu gdje se možeš diviti izvorima kipuće vode.

Kamchatka - Rusija - Bukva škola ruskog jezika online - 5 fenomenalnih razloga za posjetiti Daleki Istok Rusije

Fotografija: @oktagon / Izvor: Instagram

 

4. Upoznati Nanaije, Čukčije i mnoge druge narode Dalekog Istoka Rusije

Rusiju odlikuje ne samo široka geografija, već i čitav kaleidoskop kultura. Ako te zanima povijest i arheologija, obožavaš legende i priče i želiš zaroniti u novu kulturu s najzanimljivijim tradicijama i običajima, onda kreni pakirati kofer za Daleki Istok.:) Upoznaj život autohtonih manjina i proširi svoje granice izvan stranica udžbenika povijesti.

Nomadi - Rusija - Ruski jezik i kultura - 5 fenomenalnih razloga za posjetiti Daleki Istok Rusije

Fotografija: @wild.tales / Izvor: Instagram

 

5. Upustiti se u gastronomsku avanturu

Dalekoistočna kuhinja je magnet za gurmane. I nije stvar samo u crvenom kavijaru i kamčatskim rakovima. Na Dalekom Istoku su isprepletene gastronomske preferencije Europe i Azije. Dodajemo tu i tradicionalna jela lokalnih naroda. Jesi li probao/la salatu od paprati? A što je s janjećim okruglicama? I, naravno, prvi put čuješ za dalekoistočni “plov” i “pyan-se? Ne možeš ni zamisliti koliko nevjerojatnih okusa te čeka…

Jesi li spreman/a za putovanje života?

Rakovi - Rusija - Bukva škola ruskog jezika - 5 fenomenalnih razloga za posjetiti Daleki Istok Rusije

Fotografija: @lovecrab.ru / Izvor: Instagram

Share This