Бukva. online škola ruskog jezika

Profesori ruskog

Zamislite da možete reći svom profesoru ruskog sve…
na ruskom!

Bukva online škola ruskog jezika

Voditeljica kreativnog prostora Bukva je profesorica ruskog jezika – izvorni govornik, diplomirani filolog i edukator specijaliziran za predavanje ruskog kao stranog jezika.

Ksenija Gribanova - profesor ruskog jezika

Malo više o Kseniji…

Ksenija je rođena u Habarovsku, gradu koji se nalazi na Dalekom Istoku, samo 8 kilometara od granice sa Kinom. Nije li fenomenalno da se Rusija prostire sve do tamo? I to kakva Rusija!

Nakon što je diplomirala filologiju (smjer “Izdavaštvo i uredništvo”), Ksenija se preselila u Hrvatsku, gdje je radila kao profesorica ruskog u centru za strane jezike. Tijekom osam i pol godina rada skupila je iskustvo u predavanju ruskog kao stranog jezika. Ima značajno iskustvo u pripremi polaznika za polaganje ispita za dobijanje certifikata o poznavanju ruskog kao stranog jezika TRKI /TORFL, koji su njezini učenici redovito polagali s uspjehom.

Prošla je cijeli niz edukacija od kojih je važno izdvojiti suvremenu metodu predavanja ruskog kao stranog jezika Thinking approach (Riga, Latvija).

Živjela je u Sjedinjenim Američkim Državama, usavršavajući vještine i znanja predavanja ruskog kao stranog jezika govornicima s engleskog govornog područja.

Ksenija stalno radi na stručnom usavršavanju. Početkom 2022 godine stekla je dodatnu kvalifikaciju “Profesor ruskog jezika kao stranog” na Moskovskom državnom sveučilištu.

Ksenija Gribanova - profesor ruskog jezika

Certifikati i diplome

Teacher of Russian as Foreign Language

Methods of Teaching Russian as a Foreign Language / MGU Russian – Russian language Centre 2022.